White Port

Inden for de sidste år er hvid portvin blevet populært. Hvid portvin laves ligesom en tawny, og går derfor ind under samme kategori som disse, men de hvide portvine er udelukkende lavet på grønne druer. Fadlagring og iltning gør at vinen dog ikke er ‘hvid’, som vi kender den fra eksempelvis hvidvin, men en lækker gylden farve. De fleste hvide portvine bliver faktisk mørkere med alderen, hvor det er omvendt med almindelig tawny, der gerne bliver lysere med alderen.

De grønne druer er nogle andre sorter end de røde, og bidrager derfor med anderledes smagsnuancer til vinen. Ofte er vinene mere friske og frugtede end almindelig tawny’er. Fadlagringen af vinene bidrager ligeledes med ændrede smagsnuancer. Mange hvide portvine med lidt alder har ofte også noter af forskellige nødder, tørrede frugter og blomster.

De hvide portvine kan bruges til mange forskellige ting. Aperitif er en sikker vinder, til forret er de også gode til fed fisk, og til dessert er deres sødme er lækkert akkompagnement. Det klæder dem ofte at blive afkølet. Hvis du har mod på det kan de blandes med tonicvand og blive til en Port Tonic.

Der findes flere forskellige typer hvide portvine: Fine White, White Reserve, Dry White, Semi Dry White, 10 års White og 20 års White.

Pink Port  

En Pink Port – eller Rosé-port – er egentlig en Ruby, men den bliver gæret ved lav temperatur og har kun en kort kontakt med drueskallerne. Derfor bliver den rosé i farven, og den smager også af lidt lettere frugter såsom hindbær og jordbær. Den kan nydes køleskabskold som den er. Du kan også lave en virkelig lækker drink med 1 del Pink Port og 3-4 dele tonicvand, alt afhængigt af hvor sød du vil have den. Mums!

Bulas White Reserva

Producent:   Bulas

Alc. %:         19,5 % Indhold:         75 cl. Winemaker:    Joane Duarte Druer:           Malvazia Fina, Rabigato og Gouveio Servering:   Denne vin skal serveres afkølet til omkring 8-10°C. Vinen blomstrer ved at få friskhed fra afkølingen, men skal ikke være helt køleskabskold. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret.   En dejlig forfriskende og frugtet hvid portvin, som med fordel kan bruges til Port-Tonic. Lækker afkølet som aperitif.   Den første hvide portvin fra Bulas har allerede fået sit faste publikum. Den har Bulas's sødme og elegance og fremstår flot gylden i glasset efter de fem år på egetræsfadet. Det klæder denne vin rigtig godt at blive afkølet, da det giver den en lækker friskhed, som fint balancerer sødmen. Den kan serveres afkølet som aperitif, som dessertvin eller blot i slutningen af et måltid. I smagen finder man noter af melon, fersken, mandler og abrikoser. Blendet af druer giver vinen en del sødme, men den når aldrig at blive for fed i smagen, da nye smagsnuancer af friske frugter overtager hinanden. Eftersmagen er ikke verdens længste, men supplerer vinen godt idet man aner lidt nødder ind i mellem, som bidrager til de finere nuancer. Er fortrinlig til den klassiske Port-Tonic, hvor hvid portvin og Tonic blandes i lige dele og serveres iskoldt med knust is, som en kold sommerdrink på terrassen eller som aperitif.
kr. 169,00
Tilføj til kurv
Quinta Do Estanho Special White Reserve
Producent: Quinta Do Estanho Druer: Arinto,Viosinho,Côdega de Larinho,Rabigato,Gouveio Størrelse: 75cl Alkoholprocent: 19.5% Serveringstemperatur: 6-10%
Quinta do Estanho Special White Reserve er en eksklusiv hvid portvin fra det velrenommerede portvinshus Quinta do Estanho beliggende i Douro-dalen i Portugal. Denne hvid portvin er lavet af nøje udvalgte hvide druer og er kendt for sin kompleksitet, dybde og elegance. Quinta do Estanho Special White Reserve præsenterer sig med en lys gylden farve og en delikat duftbuket af modne frugter, nødder, blomster og vanilje. Smagen er rig, rund og kompleks med noter af tørret frugt, nødder, karamel og krydderier, der bliver afbalanceret af en frisk syre og en let sødme. Denne hvide portvin har en lang, elegant og behageligt varm finish, der efterlader en sublim eftersmag. Quinta do Estanho Special White Reserve er velegnet til at blive nydt afkølet som en aperitif eller som en match til desserter, nøddeoste eller lette kager. Den kan også serveres som en forfriskende drink i varmt vejr eller som en elegant og unik gave til portvin-elskere.  
         
kr. 159,00
Tilføj til kurv
Vieira de Sousa Extra Dry White

Producent:   Vieira de Sousa

Alc. %:           19 % Indhold:         75 cl. Winemaker:    Luisa Borges Druer:           Blend af traditionelle druer Servering:    Denne vin skal serveres afkølet til omkring 8-10°C. Vinen blomstrer ved at få friskhed fra afkølingen, men skal ikke være helt køleskabskold. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret.   En klassisk tør hvid portvin, hvor det tørre bl.a. stammer fra en lang kontakt med skallerne. Det er en aromatisk intens og spændende oplevelse. Portvin forbinder man normalt ikke med tørhed, og derfor vil nogen måske mene, at dette er en atypisk blanding. Men ikke desto mindre fungerer tørheden rigtig godt i denne vin. Vinene er et blend af tørre hvide portvine fra forskellige årgange. I aromaen finder man nødder og mandler. I smagen aner man sødmen fra forskellige frugter, men det hele nedtones af den markante tørhed. Slutningen og eftersmagen er meget koncentreret og med en let svirp på tungen af lidt citrus. Lækker som aperitif eller til desserter, hvor sødmen skal balanceres.
kr. 129,00
Tilføj til kurv