Vintage

Vintage-portvin er den absolutte superstjerne. Vintage laves kun i de bedste høstår af udsøgte kvalitetsdruer. En årgangsportvin skal ligge lang tid i flasken før den frigiver sin fulde smagsoplevelse og typisk smager den bedst 15-30 år efter høståret. Vintage port byder på en fyldig, sødmefuld oplevelse, fuld af nuancerede smagsindtryk. Her vil du opleve solbær, mærke kirsebær, chokolade, kaffe, figner og meget mere.

Årgangsportvine er ufiltrerede og skal næsten altid på karaffel når man åbner dem. Nyd den lettere afkølet og gerne samme dag som du har åbnet flasken.

Vintage er oplagt at servere til stærke, cremede oste som gorgonzola, stilton, roquefort eller blåskimmelost, hvor den komplekse sødme fra portvinen får det hele til at gå op i en højere enhed. Andre gode serveringstips er mørk chokolade, figner og valnødder.

Bulas Vintage 2020

Producent:   Bulas

Alc. %:         20 % Indhold:         75 cl. Winemaker:    Joane Duarte Druer:           Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz m.m Servering:   Ruby style portvine skal serveres ved 16-18°C for at bibringe vinen lidt friskhed i forhold til stuetemperatur. De røde portvine holder sig generelt ikke så godt i flasken efter åbning; dog kan nogle af de meget unge og rå LBV'er og Vintage have godt af at få lidt luft. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret.  
Monster Vintage 2020 fra Bulas
  Farven er stadig kraftigt purpur-rød og vinen er fuldstændig ugennemsigtig. Tyktflydende og ekstremt intens med masser af tørstof og tanniner, til at give vinen et langt liv i flasken. Den nærmest marmelade-agtige tunge Ruby Style fra Bulas fornægter sig ikke, og du bliver mødt med en potent smag og duft af kirsebær, brombær, sortebær mm. Nyd den ung til kraftig - stærk - mad, eller gem den i kælderen i mange år og få glæde af vinens fulde potentiale.
kr. 489,00
Tilføj til kurv
Vieira de Sousa Vintage 2015

Producent:   Vieira de Sousa

Alc. %:         20 % Indhold:         75 cl. Winemaker:    Luisa Borges Druer:          Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Roriz mm. Servering:    Ruby style portvine skal serveres ved 16-18°C for at bibringe vinen lidt friskhed i forhold til stuetemperatur. De røde portvine holder sig generelt ikke så godt i flasken efter åbning; dog kan nogle af de meget unge og rå LBV'er og Vintage have godt af at få lidt luft. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret.  
2015 var et stort år for mange af producenterne i Douro. Således også for Vieira de Sousa som har lavet denne mastodont af en Vintage. Den er en blanding af druerne fra Luisas to bedste marker og fremstår både elegant og nærmest skræmmende kraftfuld. Rul rigelige mængder af peber på bøffen eller gem den mange år i kælderen.
kr. 489,00
Tilføj til kurv