Vieira de Sousa-familien har i den grad bidraget til Douros historie ved at producere portvin i lang tid. I fem generationer har familien produceret druer til andre portvinsfirmaer, som rigtig mange andre små landbrug i Dourodalen har gjort det. Med 60 hektar vinmarker langs Douro-floden, producerer de nogle af de bedste druer til at lave portvin af. Tradition og kvalitet er nøglen til at opretholde historien omkring produktionen af traditionel portvin.
For få år siden besluttede familien at begynde aftapning af deres egen portvin og at sælge det under eget mærke: Vieira de Sousa. Luisa Vieira de Sousa Borges er den femte generation i spidsen for portvinsproduktionen i familien. Hendes første årgang kom i 2008. Luisa Borges er den yngste kvinde i spidsen for portvinsproduktion i Douro og et rigtig godt eksempel på den nye moderne tilgang til portvin. Hendes vine er klassiske fyldige og meget komplekse, samtidig med at de altid ender med et svirp på tungen. Luisas portvine er derfor meget friske og crispy, og hun er fortjent blevet belønnet de sidste år med gode anmeldelser og flere priser.
Portvinsglas
Portvinsglas, 6 stk.
Vieira de Sousa 10 års Tawny
Producent: Vieira de Sousa
Alc. %: 19,5 % Indhold: 75 cl. Winemaker: Luisa Borges Druer: Blend af traditionelle druer Servering: Kælderkoldt, det vil sige omkring 12-15°C. Tawny portvin holder sig bedre i flasken end de røde typer. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret. Lavet på druer der komme fra marker, som ligger lige ned til Douro-floden. Eksklusiv med en sød friskhed, der udviser stor elegance. Delikat nøddeagtig aroma med et strejf af tørrede frugter, figner og moden blomme. Meget velafbalanceret på ganen og lang eftersmag, der afsluttes med et diskret svirp på tungespidsen af friskhed.Vieira de Sousa 20 års Tawny
Producent: Vieira de Sousa
Alc. %: 19,5 % Indhold: 75 cl. Winemaker: Luisa Borges Druer: Blend af traditionelle druer Servering: Kælderkoldt, det vil sige omkring 12-15°C. Tawny portvin holder sig bedre i flasken end de røde typer. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret. Meget eksklusiv og speciel 20-års tawny. Den har den perfekte balance mellem sublim kompleksitet for kendere og den karakteristiske friskhed fra Viera de Sousa. Delikat nøddeagtig aroma med et strejf af tørrede frugter, figner og moden blomme. Meget velafbalanceret på ganen og lang eftersmag, der afsluttes med et diskret svirp på tungespidsen af friskhed. Vinen er et blend af flere årgange og tilmed også druer fra flere lokaliteter i Douro, eftersom Vieira de Sousa råder over flere Quintas. Den er lagret på gamle træfade, der tillader vinen at aldre langsomt, hvor den samtidig opnår den karakteristiske ravfarve.Vieira de Sousa Extra Dry White
Producent: Vieira de Sousa
Alc. %: 19 % Indhold: 75 cl. Winemaker: Luisa Borges Druer: Blend af traditionelle druer Servering: Denne vin skal serveres afkølet til omkring 8-10°C. Vinen blomstrer ved at få friskhed fra afkølingen, men skal ikke være helt køleskabskold. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret. En klassisk tør hvid portvin, hvor det tørre bl.a. stammer fra en lang kontakt med skallerne. Det er en aromatisk intens og spændende oplevelse. Portvin forbinder man normalt ikke med tørhed, og derfor vil nogen måske mene, at dette er en atypisk blanding. Men ikke desto mindre fungerer tørheden rigtig godt i denne vin. Vinene er et blend af tørre hvide portvine fra forskellige årgange. I aromaen finder man nødder og mandler. I smagen aner man sødmen fra forskellige frugter, men det hele nedtones af den markante tørhed. Slutningen og eftersmagen er meget koncentreret og med en let svirp på tungen af lidt citrus. Lækker som aperitif eller til desserter, hvor sødmen skal balanceres.Vieira de Sousa LBV 2017
Producent: Vieira de Sousa
Alc. %: 19,5 % Indhold: 75 cl. Winemaker: Luisa Borges Druer: Blend af traditionelle druer Servering: Ruby style portvine skal serveres ved 16-18°C for at bibringe vinen lidt friskhed i forhold til stuetemperatur. De røde portvine holder sig generelt ikke så godt i flasken efter åbning; dog kan nogle af de meget unge og rå LBV'er og Vintage have godt af at få lidt luft. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret. Igen en utrolig kraftfuld og alligevel elegant Late Bottled Vintage fra Luisa Borges. Fra det klassiske vintageår 2017, kommer denne kommende klassiker. Den besidder den vanlige elegance der er blevet Luisa's varemærke hånd, men man bliver alligevel overrasket over tætheden i portvinen. Den har en frisk duft at unge kraftige bær - solbær, brombær, sortebær mm. Den smager ligeledes frisk og indbydende og afsluttes af de karakteristiske bløde tanniner, der giver vinen holdbarhed i flasken. Den er ufiltreret og kan gemmes i mange år fremover.Vieira de Sousa Vintage 2015
Producent: Vieira de Sousa
Alc. %: 20 % Indhold: 75 cl. Winemaker: Luisa Borges Druer: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Roriz mm. Servering: Ruby style portvine skal serveres ved 16-18°C for at bibringe vinen lidt friskhed i forhold til stuetemperatur. De røde portvine holder sig generelt ikke så godt i flasken efter åbning; dog kan nogle af de meget unge og rå LBV'er og Vintage have godt af at få lidt luft. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret.