Historien om Royal Oporto går tilbage til det 17. århundrede, hvor portvin først blev produceret i Douro-dalen i Portugal. Royal Oporto er en af de ældste og mest anerkendte producenter af portvin, og deres traditioner og ekspertise har været bevaret gennem generationer.
Royal Oporto går rigtig godt sammen med:
Mørk chokolade: Den rige og sødmefulde smag af Royal Oporto komplementerer perfekt den bitre og intense smag af mørk chokolade.
Blåskimmelost: Den cremede og salte smag af blåskimmelosten harmonerer smukt med Royal Oporto’s kompleksitet.
Portvinsglas
Beskrivelse
Dette internationalt anerkendte smageglas, har den perfekte dimension som portvinsglas. Geometrien er næsten en-til-en identisk, med det glas der anbefales af IVDP. Glasset er dog ikke krystal, men er et fuldgyldigt og smukt alternativ og vi bruger dem selv i forbindelse med vores egne store events med portvin.
Et smageglas er normalt designet med en form, der ligner en tulipan. Som med alle vinglas er smageglasset konstrueret med en flad bund, en stilk og en skål.
Typisk er skålen designet til at indeholde fra fem til seks cl vin ad gangen. Tulipan-designet af skålen er vigtigt, når det kommer til professionel vinsmagning, da formen gør det let at hvirvle indholdet rundt i skålens indre, så vinen kan iltets ordentligt inden smagning. Glasset er altid lavet af klart glas. Dette tillader også vinsmageren at betragte vinen ud fra klarheden af væsken og intensiteten af farven.
Endelig gør det simple design af glasset, det let for vinsmageren at vippe glasset frem og tilbage. Det tillader smageren at nyde aromaen af vinen, som sætter sig på siderne af glasset.
Med dette smageglas får du således ikke bare et smukt og præsentabelt portvinsglas, men også et glas du kan benytte til de fleste typer vin.
Glasset er robust og tåler maskinopvask.
Portvinsglas, 6 stk.
Beskrivelse
Dette internationalt anerkendte smageglas, har den perfekte dimension som portvinsglas. Geometrien er næsten en-til-en identisk, med det glas der anbefales af IVDP. Glasset er dog ikke krystal, men er et fuldgyldigt og smukt alternativ og vi bruger dem selv i forbindelse med vores egne store events med portvin.
Et smageglas er normalt designet med en form, der ligner en tulipan. Som med alle vinglas er smageglasset konstrueret med en flad bund, en stilk og en skål.
Typisk er skålen designet til at indeholde fra fem til seks cl vin ad gangen. Tulipan-designet af skålen er vigtigt, når det kommer til professionel vinsmagning, da formen gør det let at hvirvle indholdet rundt i skålens indre, så vinen kan iltets ordentligt inden smagning. Glasset er altid lavet af klart glas. Dette tillader også vinsmageren at betragte vinen ud fra klarheden af væsken og intensiteten af farven.
Endelig gør det simple design af glasset, det let for vinsmageren at vippe glasset frem og tilbage. Det tillader smageren at nyde aromaen af vinen, som sætter sig på siderne af glasset.
Med dette smageglas får du således ikke bare et smukt og præsentabelt portvinsglas, men også et glas du kan benytte til de fleste typer vin.
Glasset er robust og tåler maskinopvask.
Royal Oporto Colheita Port 2003
Drue: Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Franca, Touriga Nacional
Årgang: 2003
Servering: 14-16°C
Alkohol%: 20 %
Indhold: 75 cl
Mørkerød og let uklar i farven. Meget kompakt i duften, virker en smule lukket, men har kirsebær og mørke rosiner.
Stor fylde i munden og en meget moden frugt, men alkoholen og sødmen tipper balancen en smule. Frugtig, ret ligefrem og uden voldsom kompleksitet.
Royal Oporto Colheita Port 2013
Drue: Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Franca, Touriga Nacional
Årgang: 2013
Servering: 14-16°C
Alkohol%: 20 %
Indhold: 75 cl
Nyskænket præsenterer Colheita 2013 sig med en mørk ravbrun farve. Fra glasset strømmer indsmigrende aromaer af tørrede kirsebær, rosiner, svesker, karamel, ristede mandler og nødder, røg, anis, mokka og chokolade. En virkelig kompleks og uimodståelig duft. På tungen koncentreret og flot orkestreret med frugt, søde fadkrydderier og modne kældernoter i perfekt balance. En luksuriøst røget finish med kaffe, vanilje og chokoladegiver smagsoplevelsen det sidste nøk op i verdensklasse.