LBV portvin

LBV portvin er fremstillet på druer fra samme høstår. Vinen ligger på fad i fire til seks år, før den tappes på flaske. De fleste LBV’er er drikkeklar, når de flaskes. I en LBV er der masser af tørret frugt, især rosiner og svesker, hints af nødder og markante tanniner. LBV er klar til at blive drukket når den kommer på flaske. Nyd den afkølet eller tempereret – det er en smagssag – og drik flasken inden for 2-3 uger efter den er blevet åbnet – der smager den bedst. Når du drikker LBV er oste som parmesan eller stilton oplagte at spise til, men dens sødme passer også perfekt sammen med chokoladedesserter.

Bulas LBV 2017

Producent:   Bulas

Alc. %:         20 % Indhold:         75 cl. Winemaker:    Joane Duarte Druer:        Touriga National, Touriga Francesa, Servering: Ruby style portvine skal serveres ved 16-18°C for at bibringe vinen lidt friskhed i forhold til stuetemperatur. De røde portvine holder sig generelt ikke så godt i flasken efter åbning; dog kan nogle af de meget unge og rå LBV'er og Vintage have godt af at få lidt luft. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret.     Late Bottled Vintage fra Topåret 2017 - Tappet efter hele 6 år på stålfad   Endelig er denne perle af en Late Bottled Vintage frigivet. Vi har ventet længe, men på grund af portvinens uhørte tæthed, er det blevet vurderet at den først efter 6 år var klar til at blive tappet. Vinen er fodtrådt, for at opnå den bedst mulige kvalitet, og opbevaret på stålfad, indtil den bliver tappet. Den er ufiltreret ved flaskning og kan udvikle sig mange år fremover på flasken. Bulas's LBV har en dyb og tæt LBV-stil, hvor vinene er fyldige og frugtige. Denne portvins er ingen undtagelse, men de mange år på stålfadet har gjort vinene tilgængelig nu (2023). Dyb mørkerød farve i glasset med facetter grænsende til det sorte. En meget intens og kompleks aroma med noter af brombær, solbær og kirsebær. I munden er den meget tæt og med en meget nærværende men hovedsalig bløde tanniner. Vinen bliver længe i munden og giver en behagelig eftersmag. Flasken bør opbevares liggende i mørke med en konstant temperatur mellem 14 og 16 grader. Man kan med fordel dekantere vinen før servering for at tage toppen af tanninerne. Står godt til stærk ost.
kr. 239,00
Tilføj til kurv
CARM – Late Bottled Vintage 2012

Producent:   Carm

Alc. %:            20 % Indhold:         75 cl. Druer:        Touriga National, Touriga Francesa, Servering: Ruby style portvine skal serveres ved 16-18°C for at bibringe vinen lidt friskhed i forhold til stuetemperatur. De røde portvine holder sig generelt ikke så godt i flasken efter åbning; dog kan nogle af de meget unge og rå LBV'er og Vintage have godt af at få lidt luft. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret.    

Den vildeste mad-portvin

Vi synes selv vi har lavet et scoop med indkøbet af denne LBV. Det er fra en meget lille producent, der kun har ganske få portvine i sortiment - fra de særligt gode årgange. Den er produceret efter de klassiske principper, og er naturligvis ufiltreret med henblik på længere tids lagring i flasken. Det er en portvin med en tæt og tør stil, så den råber på at blive nydt til vildtretter, grillmad og alle krydrede madretter. Hvis du stiller dem op i en blindsmagning med kraftige italienske rødvine, vil gæsterne have svært ved at spotte den. Vinens næse er meget frisk og intens med noter af vilde sorte frugter og sorte kirsebær balanceret med forførende strejf af lakrids. I munden er vinen fabelagtig koncentreret, varm, med faste tanniner og en glat tekstur samt en meget vedholdende finish, der kraftigt viser intensiteten af portvinene fra Douro Superior.
kr. 269,00
Tilføj til kurv
Quinta do Javali LBV 2016

Producent:   Quinta do Javali

Årgang:          2016 Flasket:          2020 Alc. %:           21 % Indhold:         75 cl. Winemaker:  Antonio Mendes Druer:           Blend af traditionelle druer Quinta do Javali LBV 2016 er en meget kraftig LBV portvin Et væld af friske bær rammer din mund, og fylder dine sanser med glæde. Den kraftige syre spiller godt op mod frugten, og giver et dejligt spil, hvor man fornemmer tyngden og potentialet i denne Quinta do Javali LBV 2016. Prøv denne Javali LBV 2016 portvin til en god og kraftig chokoladekage, med et par friske bær på toppen og en hjemmelavet vanilje is til. Kan med fordel nydes let afkølet, gerne ved 16-18 grader, og gerne i store glas. 2016 er en årgang der klart ligger over middel i kvalitet, og de portvine du finder fra 2016 er meget kraftfulde. Det var meget tørt i 2016 og mængden af druer der blev høstet ligger flere steder 20-30 % lavere end normal. Kan med fordel ligge og modne 20-25 år frem. Ufiltreret og vil med tiden danne bundfald.        
kr. 189,00
Tilføj til kurv
Vasques de Carvalho LBV 2017
Producent:   Vasques de Carvalho Årgang:        2017 Alc. %:           20 % Indhold:       75 cl. Flasket:        2021 Druer:          Blend af traditionelle druer Winemaker:    Jaime Costa   En utrolig flot mørk og dyb rød farve. Den meget intense frugt kommer flot frem i næsen, og byder på et væld af brombær, solbær og kirsebær. Kraftig og vedvarende smag, let chokolade og blomme forekommer, krydret og lang eftersmag. Flot poleret tanniner og den behagelig syre, der står godt mod sødmen. Blød og afrundet i eftersmagen og de flotte bær noter vil ikke forlade mundhulen, og det giver et stort smil på læben. Denne Vasques de Carvalho LBV 2017 er selvom den er helt frisk tappet, er den ikke så voldsom og rå som du kan opleve ved andre helt ny tappede LBVèr. Et utroligt flot glas portvin hvor du bare får lyst til at smage igen og igen. Da denne portvin er ufiltreret vil den danne bundflad over tid, så vi anbefaler dekantering før servering. Og vi foreslår store glas, så de flotte og frugtige aromaer kan komme til sin ret.    
kr. 199,00
Tilføj til kurv
Vasques de Carvalho LBV 2019
Producent:   Vasques de Carvalho Årgang:        2019 Alc. %:           20 % Indhold:       75 cl. Flasket:        2023 Druer:          Blend af traditionelle druer Winemaker:    Jaime Costa   Den flotte mørke og dybe røde farve toner frem i glasset. Intens frugt i næsen, et symfoni af brombær, solbær og kirsebær, kommer buldrende frem. Kraftig og vedvarende smag, let chokolade og blomme forekommer, krydret og lang eftersmag. Flot poleret tanniner og den behagelig syre, der står godt mod sødmen. Blød og afrundet. Denne Vasques de Carvalho LBV 2019 er selvom den er helt frisk tappet, dog ikke så voldsom og rå som du kan opleve ved andre helt ny aftappede LBVèr. Et utroligt flot glas portvin hvor du bare får lyst til at smage igen og igen. Kan nemt nydes til gode modne oste, eller en kraftig chokoladekage, det vil være et godt match. Denne LBV portvin er ufiltreret, og vil danne bundfald over tid. – så vi anbefaler at den dekanteres før servering. Vasques LBV er altid ufiltreret, og det gør den nemt kan ligge og udvikle/modne på flasken, op mod 20-25 år.    
 
kr. 199,00
Tilføj til kurv
Vieira de Sousa LBV 2017

Producent:   Vieira de Sousa

Alc. %:           19,5 % Indhold:         75 cl. Winemaker:    Luisa Borges Druer:           Blend af traditionelle druer Servering:    Ruby style portvine skal serveres ved 16-18°C for at bibringe vinen lidt friskhed i forhold til stuetemperatur. De røde portvine holder sig generelt ikke så godt i flasken efter åbning; dog kan nogle af de meget unge og rå LBV'er og Vintage have godt af at få lidt luft. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret.   Igen en utrolig kraftfuld og alligevel elegant Late Bottled Vintage fra Luisa Borges. Fra det klassiske vintageår 2017, kommer denne kommende klassiker. Den besidder den vanlige elegance der er blevet Luisa's varemærke hånd, men man bliver alligevel overrasket over tætheden i portvinen. Den har en frisk duft at unge kraftige bær - solbær, brombær, sortebær mm. Den smager ligeledes frisk og indbydende og afsluttes af de karakteristiske bløde tanniner, der giver vinen holdbarhed i flasken. Den er ufiltreret og kan gemmes i mange år fremover.
kr. 249,00
Tilføj til kurv