Gin: Efter sigende blev gin opfundet af munke og alkymister med medicinsk brug for øje. Og måske derfor er G&T (Gin og Tonic) blevet manges aperitif som man indtager før måltidet, for at sikre en god fordøjelse.
Gin er kendt for sin karakteristiske smag af enebær, men kan også smage af lakrids og forskellige bær og frugter. I mange år har Gin været populært i Tonic, men de seneste år er der kommet mange spændende Gin som mange foretrækker at drikke rent.
Rom: Man mener at allerede for 4-6.000 år siden, brugte man sukkerrør til at fremstille en sød, berusende drik i Indien, men først omkring år 1500 begyndte man at fremstille rom i Caribien. Det var Columbus der bragte sukkerrør med over Atlanten og lagde dermed grundlaget for de sukkerørsplantager som bredte sig på øerne i Caribien, og senere til landene syd for Maxico og de nordlige lande i Sydamerika. Rom fremstilles af melasse som er et restprodukt i sukkerproduktionen.
En meget udbredt metode til at blande rom kaldes Solera. Den bruges fordi man ønsker at erstatte den mængde rom der fordamper fra tønden så den hele tiden er fuld. Men man erstatter den fordampede væske med yngre rom. Og når man så tapper rommen på flaske, angiver man alderen på den ældste del.
Men tilsvarende Single Cask whisky, er det muligt at finde Single Cask rom hvor hele flaskens indhold matcher den angivne alder. Disse er i sagens natur væsentlig dyrere men også mere spændende.